هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلرفع الملفات دخولتسجيل  دخول
اهلاً بكم في منتدى صفايا نت  يرجى من السادة الزوار اللذين  يرغبون في التسجيل في المنتدى وضع كلمة مرور متوسطة او قوية من اجل اتمام عملية التسجيل وفي حال عدم التفعيل من قبل المشترك سوف يتم تفعيل الاشترك بعد 24 ساعة وشكراً  لتعونكم معنا ادرة منتدى صفايا نت 
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» أصبحت مريضة بك
اكلات مصريه على حق Emptyالأربعاء نوفمبر 02, 2016 5:46 pm من طرف عبدوصفايا

»  فقط أنا وأنت
اكلات مصريه على حق Emptyالأربعاء نوفمبر 02, 2016 5:45 pm من طرف عبدوصفايا

» أشتاقك أشتاقك
اكلات مصريه على حق Emptyالخميس أبريل 23, 2015 2:21 pm من طرف هنادي سعيد

» عاشقة انا للمطر
اكلات مصريه على حق Emptyالأحد أبريل 19, 2015 8:27 am من طرف هنادي سعيد

» حبيبي عندما تهمس لي بكلمة أحبـــــك
اكلات مصريه على حق Emptyالخميس أبريل 09, 2015 3:32 pm من طرف هنادي سعيد

» ضمني بين ضلوعك
اكلات مصريه على حق Emptyالأربعاء أبريل 08, 2015 3:04 pm من طرف هنادي سعيد

» كلنا عشاق
اكلات مصريه على حق Emptyالخميس أبريل 02, 2015 12:08 pm من طرف هنادي سعيد

» الحب اجمل شيء
اكلات مصريه على حق Emptyالثلاثاء مارس 31, 2015 5:27 pm من طرف هنادي سعيد

» تائه قلمي بين المعاني
اكلات مصريه على حق Emptyالثلاثاء مارس 31, 2015 10:30 am من طرف هنادي سعيد

» حــبــك
اكلات مصريه على حق Emptyالثلاثاء مارس 24, 2015 6:46 pm من طرف هنادي سعيد

» أعشـــقـــــك كـــزهـــرةِ
اكلات مصريه على حق Emptyالثلاثاء مارس 24, 2015 5:39 pm من طرف هنادي سعيد

»  أحبــــــــــــك يا نورا سطع في حياتي
اكلات مصريه على حق Emptyالثلاثاء مارس 24, 2015 6:51 am من طرف هنادي سعيد

» حبيبي انا مشتاقة
اكلات مصريه على حق Emptyالخميس مارس 19, 2015 5:41 pm من طرف هنادي سعيد

» حبيبي انا قارئة بارعة
اكلات مصريه على حق Emptyالأحد مارس 15, 2015 3:26 pm من طرف عبدوصفايا

» رسالة لاجمل واطيب حبيب
اكلات مصريه على حق Emptyالأحد مارس 15, 2015 3:26 pm من طرف عبدوصفايا

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
المدير العام
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
عبدوصفايا
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
الامبرطور
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
وردة الشام
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
نور الشام
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
عيون المها
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
امين
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
باندة الاسكندرية
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
دلع
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
أميرة الجزائر
اكلات مصريه على حق Vote_rcapاكلات مصريه على حق Voting_barاكلات مصريه على حق Vote_lcap 
تصويت
رائيك بي المنتدى يهمنا
1- ممتاز
اكلات مصريه على حق Vote_rcap50%اكلات مصريه على حق Vote_lcap
 50% [ 40 ]
2- جيد
اكلات مصريه على حق Vote_rcap23%اكلات مصريه على حق Vote_lcap
 23% [ 18 ]
3- متوسط
اكلات مصريه على حق Vote_rcap10%اكلات مصريه على حق Vote_lcap
 10% [ 8 ]
4- ضعيف
اكلات مصريه على حق Vote_rcap18%اكلات مصريه على حق Vote_lcap
 18% [ 14 ]
مجموع عدد الأصوات : 80
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 83 بتاريخ الجمعة نوفمبر 08, 2024 3:08 am
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 530 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو شاكر ياسين فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 22245 مساهمة في هذا المنتدى في 4227 موضوع
اضع ايميلك معنا

                  اشترك مجاناً لتصلك آخر المواضيع:

ضع ايميلك هنا

 

الساعة

أهلاً بكم في منتدى صفايا نت
عدد زوار منتدى

.: عدد زوار منتدى صفايا نت:.

الزوار الان
اكلات مصريه على حق Labels=0
محرك اليكسا

 

 اكلات مصريه على حق

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عيون المها
عضو VIP
عضو VIP
عيون المها


الجنس : انثى
الحمل
الهوية : المطالعة
الجنسية : مصر
عدد المساهمات : 1470
نقاط : 7111
تاريخ الميلاد : 05/04/1996
تاريخ التسجيل : 01/12/2010
العمر : 28

اكلات مصريه على حق Empty
مُساهمةموضوع: اكلات مصريه على حق   اكلات مصريه على حق Emptyالأحد سبتمبر 04, 2011 8:14 am

الارز المعمر على الطريقه المصرية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


مقادير: ٢ كوب من الارز المصرى
٤ كوب لبن
٢ م-ص سمن
١ م-ص ملح حسب الرغبة
ربع كوب قشدة بلدى


الطريقة:
طريقه عمل الارز المعمر علي الطريقه المصرية
يجهز صينيه الطبخ و يتم خلط الارز مع القشده و اللبن و الملح
و من ثم تدخل صينيه الارز المعمر الي فرن متوسط الحراره لمده نصف ساعه او حتي النضج
و يقدم الارز المعمر علي الطريقه المصرية


محشى الباذنجان والفلفل المصرى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مقادير: ١ كيلو باذنجان ابيض

١ كيلو فلفل رومى
١ كيلو كوسا
ورق عنب
١ كيلو و نصف أرز مصري ابيض
١ كوب شبت و بقدونس و كزبرة خضراء
٦ ثمرات بصل
٥ كوب عصير طماطم
ربع كوب زيت صغير
٢ م-ك زبده
١ م-ص ملح - فلفل اسمر - شطة - نعناع - بهارات
٢ كوب مرقه للتسوية ( فراخ - أو بط _ او ديك )


الطريقة:
طريقه عمل محشي الباذنجان المصري
يوضع الزيت فى أناء عميق على نار عاليه الحراره
ثم تضاف الزبده و يتر القدر علي النار حتى يسخن الخليط
و من ثم يضاف البصل المقطع الي قطع صغيرة الي الزيت و الزبده و يقلب حتي يتحمر جيدا
ثم يضاف عصير الطماطم و الملح و الفلفل و يترك على النار حتى تتسبك الصلصه
ثم يرفع قدر صلصه محشي الباذنجان من علي النار
و يضاف الارز ثم جميع التوابل المذكورة و الشبت و البقدونس و الكزبرة و تخلط جيدا
و من ثم يتم حشو الباذنجان و الفلفل بخليط الارز و الصلصه و ترص جنبا الي جنب في قدر الطهي
و يضاف القليل من الملح و الفلفل و المرقه المجهزة و يوضع القدر علي نار متوسطه الحراره حتي النضج
و يقدم محشي الباذنجان المصري
و بالهناء و الشفاء


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الحواوشي على الطريقة المصرية




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



مقادير: ١ كيلو لحم مفروم

٢ ثمره بصل كبيرة
٣ ثمرات طماطم
٢ ثمره فلفل أخضر رومي
٣ ثمرات فلفل أخضر حار
١ م-ص ملح
نصف م-ص فلفل أسود
١ م-ص بهارات لحم
١ حزمة بقدونس
٣ فص ثوم
خبز مصري (بلدي)


الطريقة:
طريقه عمل الحواوشي علي الطريقة المصرية
يتم فرم البصل و يقطع الفلفل الأخضر قطع صغيرة و الفلفل الحار يقطع حسب الرغبه
ثم يضاف كل ما سبق إلى اللحم المفروم و الطماطم المقطعة صغيرة و الملح و الفلفل و البهارات و الثوم
ثم يتم تقطيع البقدونس قطع صغيرة و يضاف إلى مقادير الحواوشي السابقه
ثم يتم تقطيع الخبز كل رغيف إلى نصفين و يوضع في كل نصف من أنصاف الخبز كمية من خليط اللحم والخضروات والبهارات السابقة
ومن ثم يتم لف كل نصف في ورق القصدير (Alumimium Foil) ويوضع في فرن درجة حرارته لا تقل عن 180 درجة لمدة 45 دقيقة
و يقدم الحواوشي علي الطريقة المصرية
و بالهناء و الشفاء


بامية باللحم علي الطريقة المصرية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



مقادير: نصف كيلو بامية مقمعة
نصف كيلو لحم بقري مقطع مكعبات
١ ثمره بصل
١ فص ثوم مهروس
١م-ص كزبرة ناشفة
١كيلو عصير طماطم
١ م-ص سمن
١ م-ص فلفل أسود و ملح


الطريقة:
طريقه عمل بامية باللحم علي الطريقة المصرية
تجهز المقلاه و يوضع بها ملعقه السمن و البصل المفروم
ثم يضاف الثوم و الكزبرة مع استمرار تقليب المقادير حتي نضج المكونات
و من ثم يضاف اللحم و يوضع عليه عصير الطماطم و تترك علي نار متوسطه الحراره حتي النضج
ثم يضاف الملح الي البامية باللحم
و تقدم بامية باللحم علي الطريقة المصرية
و بالهناء و الشفاء


محشى البطاطس باللحمه المفرومه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير
كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياريت تبقى مستطيله شويا
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصله مفرومه
2 فص ثوم
2 ملعقه صلصه طماطم
حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح فلفل اسود بهارات شطه

الطريقه

نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ((( خلي بالك هنحفرها من حته واحده مش حتتين واحفري بالراحه مش كانك بتدخلي صاروخ وخلي بالك انك بنوته رقيقه )))و نقلى البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكوندهبي فاتح يعنى مش نسيبها تتحرق وتقفي تلعبي في شعرك ولا تتفرجي على المسلسل بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ علشان الزيت ولا انتي ناويه تاكليه طنية بطاطس بالزيت المهم

في حله تانيه نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون واحنا مش ناقصين دهون كفايه هااا
ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح
نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم
ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه
بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم براحه خالص اوك

فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض ربع ساعه بس مش لما تتحرق ايه رايك فيها لو مش هتعرفي تعمليها في حاجه تانيه مش مشكله تعالي ورايا


ملوخيه على الطريقه المصريه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



المكونات:


الشوربه:

ملعقه صغيره ملح
ربع ملعقه صغيره فلفل
فصين مستكه وفصين حبهان
الطريقه تغلى الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره
ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه

ثانيا مكونات الملوخيه:

ملوخيه خضره .. يعنى طازجة
نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه
6فصوص ثوم

الطريقه:

تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة )

تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة
تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله
تضاف الملوخية بعد تخريطها
ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه

ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )

طريقة عمل التقلية:

بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح
وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه
بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه
وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة .


الكبده الاسكندراني



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير

50 جم زبده-3-6 فصوص توم- فلفل حار حامي -شطه كمون- بهارات- ك***ه ناشفه-500 جم كبده- ملح- 2 ليمونه- 3 ملعقه خل

الطريقه:

تقطع الكبده شرائح رفيعه طويله(ايمانسيه)ثم تتبل قبلها بيوم في (ماء بصل -توم -ليمون-توابل علي ذوقك......

نضع في طاسه زيت حتي يسخن ثم اضيف له التوم المفروم خشن ثم الفلفل الحار المقطع جوليان ثم الكبده حتي اشم رائحتها ويتغير لونها فنخفض درجه الحراره ونضيف التوابل وتترك حوالي 15_20 دقيقه فقط) حتي لا تمط وتقدم في طبق التقديم مع اليمون المقطع وبالف هنا


طبق اليوم فول مدمس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
فول طبعا
زيت
طحينية
بقدونس
بصل
طماطم
توابل ملح/فلفل/كمون
ليمون
رمان والثوم حسب الرغبة

طريقة العمل
ناتي بالفول ونضعه بالحله صغيرة ونضيف الزيت والتوابل والطحينية على الفول ونحركه ثم نضيف بالنهاية الليمون ومن ثم نكون قد فرمنا البصل والبقدونس والطماطم ونضعهم بصحن وعندما ننتهي من الفول نسكبه فى الطبق ونضيف اليه بصل المفروم والبقدونس والطماطم والرمان ولكن الثوم حسسب الرغبة الشخص
ويؤكل بجانبه بصل ومخلل خيار ومخلل لفت


بالف هنا
يارب تعجبكم الاكلات دي وهرجعلكم
تاني ببعض الاكلات

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المدير العام
المدير العام
المدير العام
المدير العام


الجنس : ذكر
الثور
الهوية : الرياضة
الجنسية : ذكر
عدد المساهمات : 4650
نقاط : 10918
تاريخ الميلاد : 13/05/1981
تاريخ التسجيل : 27/11/2009
العمر : 43

اكلات مصريه على حق Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه على حق   اكلات مصريه على حق Emptyالأحد سبتمبر 04, 2011 1:10 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عبدوصفايا
نائب المدير
نائب المدير
عبدوصفايا


الجنس : ذكر
الثور
الهوية : السباحة
الجنسية : ذكر
عدد المساهمات : 3670
نقاط : 9549
تاريخ الميلاد : 13/05/1981
تاريخ التسجيل : 01/12/2009
العمر : 43

اكلات مصريه على حق Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه على حق   اكلات مصريه على حق Emptyالأحد سبتمبر 04, 2011 1:52 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عيون المها
عضو VIP
عضو VIP
عيون المها


الجنس : انثى
الحمل
الهوية : المطالعة
الجنسية : مصر
عدد المساهمات : 1470
نقاط : 7111
تاريخ الميلاد : 05/04/1996
تاريخ التسجيل : 01/12/2010
العمر : 28

اكلات مصريه على حق Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه على حق   اكلات مصريه على حق Emptyالأحد سبتمبر 04, 2011 4:45 pm

تـوآجدك الرائــع ونــظره منك لموآضيعي هو الأبداع بــنفسه ..

يــســعدني ويــشرفني مروورك الحاار وردك وكلمااتك الأرووع

لاعــدمت الطلــّـه الـعطرهـ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات مصريه على حق
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اكلات مصوره ..اكلات رائعه
» ترحيب لنصر مصريه وشعبها
» اكلات حلبيه ع كيف كيفك
» طرق عمل اكلات المطاعم السريعه بالصور
» طرق عمل اكلات المطاعم السريعه بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: ~*¤ô§ô¤*~ منتدى حواء ~*¤ô§ô¤*~ :: قسم فن الطبخ-
انتقل الى: